Woning te huur

Uw woning verhuren

Wilt u uw woning te huur zetten?

Wanneer u overweegt om uw woning te verhuren, heeft u ongetwijfeld nog veel vragen over de mogelijkheden, voordelen of nadelen hiervan. Neem dan, voordat u uw woning te huur zet, eerst eens contact op met Connect Verhuur. Wellicht kunnen wij uw twijfels wegnemen en u verder adviseren in dit proces.

Als verhuurmakelaar hebben we tientallen jaren ervaring en mede daardoor ook een groot netwerk opgebouwd. Hierdoor kunnen wij u precies datgene uit handen nemen, dat u nodig heeft. We ontzorgen u graag tot in de kleinste details.

Uw woning tijdelijk verhuren

Wilt u uw woning tijdelijk verhuren?

Wellicht wilt u uw woning tijdelijk verhuren, in afwachting van verkoop of andere ontwikkelingen. Dankzij de Leegstandswet is het mogelijk om uw woning voor een periode van maximaal 5 jaar tijdelijk te verhuren, zonder dat u met huurrecht te maken krijgt. Er wordt dan een tijdelijk huurcontract voor minimaal 6 maanden afgesloten met een door Connect Verhuur geselecteerde en gescreende bewoner. De huurperiode staat vooraf vast. De opzegtermijn van deze woningen bedraagt standaard 3 maanden voor de verhuurder en 1 maand voor de huurder. En ook belangrijk om te weten: voor tijdelijke verhuur is een vergunning van de gemeente nodig.

Geschikte kandidaten

Als vastgoedbeheerder en verhuurmakelaar selecteert en screent Connect Verhuur geschikte kandidaten voor uw woning. Dit doen wij door:

  • alleen te bemiddelen voor bewoners die inzicht verschaffen in hun persoonlijke achtergrond door middel van het aanleveren van de juiste documenten;
  • een zorgvuldige screening te doen op basis van de aangeleverde gegevens;
  • uitsluitend te bemiddelen voor bewoners die financieel draagkrachtig genoeg zijn om de maandelijkse huur te voldoen;
  • controles uit te voeren om verrassingen te voorkomen.

Vraag en antwoord

Ongeacht of u uw woning zelf verhuurt of dit aan vastgoedbeheerder Connect Verhuur overlaat, heeft de verhuur gevolgen voor uw hypotheekrenteaftrek. Tijdens de verhuur valt uw woning normaal gezien in box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Dit betekent dat hypotheekrenteaftrek niet mogelijk is.

Als verhuurder betaalt u over de waarde van uw woning vermogensbelasting. Betrekt u na het verhuren uw huis of appartement? Dan valt deze weer in box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning. U heeft dan weer recht op hypotheekrenteaftrek.

Wanneer u uw woning verhuurt, moet u, ook wanneer u het vastgoedbeheer aan Connect Verhuur overlaat, zelf voor de verzekering van uw woning zorgen. Verhuurt u de woning met inboedel, bijvoorbeeld inclusief meubilair en/of stoffering, dan is het verstandig om ook schade aan de inboedel mee te verzekeren. In sommige gevallen wordt niet iedere schade uitgekeerd. Vraag uw verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden.

Vanwege de extra risico’s staan verzekeringsmaatschappijen tijdelijk verhuren soms niet toe. Daarom is het belangrijk om naar de voorwaarden van uw verzekering te kijken. Om de risico’s te beperken is het verstandig om de huurder een eigen inboedelverzekering te laten afsluiten.

Ja. U kunt uw woning ook tijdelijk verhuren via vastgoedbeheer. Connect Verhuur is u graag van dienst. We leiden u stap voor stap het proces door, van de vergunningaanvraag bij de gemeente en de zoektocht naar de juiste huurder tot de verhuurovereenkomst en het onderhoud. Daarna houden we de maximale tijdelijke huurperiode van 2 jaar voor u in de gaten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bij het verhuren van uw woning heeft u te maken met regelgeving. Zo is er bij reguliere verhuur sprake van huurrecht. Dit betekent dat, zolang de huurder aan zijn verplichtingen voldoet, u de huur niet mag opzeggen. Er zijn ook uitzonderingen waarbij dit huurrecht niet van toepassing is. Bijvoorbeeld bij bruikleen of tijdelijke verhuur via de Leegstandswet. U kunt dan, ook als particulier, nog steeds uw woning legaal verhuren. Vastgoedbeheerder Connect Verhuur adviseert u hier graag over.

Connect Verhuur

Wilt u uw woning te huur zetten en dit uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf? Connect Verhuur treedt graag op als uw betrouwbare, professionele en betrokken partner en neemt u de zorg over uw pand(en) met plezier uit handen. Als ervaren verhuurmakelaar hebben we snel een geschikte huurder gevonden en regelen ook de administratieve en financiële zaken zorgvuldig en snel.